Dragii mei,

Liliana Hadji

doresc să vă transmit un mesaj scurt, dar esențial, despre felul în care văd eu munca mea și ceea ce am descoperit în urma anilor de cercetare și practică. Ceea ce mă preocupă în mod special sunt potențialul, împlinirea și calitatea vieții. Marea mea descoperire este legată de felul în care funcționează mintea umană, care ne poate fi aliat sau sabotor. Iar mai nou pur și simplu mă fascinează concepul de neuroworld și frontierele pe care le ating neuroștiințele în contextul conștiinței.

Ceea ce fac zilnic, în urma acestor descoperiri, la modul practic, este să exersez fizic și să am grijă de corpul meu, să respir conștient, să îmi stimulez mintea, să fiu responsabilă cu resursele, să merg pe jos, să mă înconjur cu arome plăcute, mâncare sănătoasă și mai ales oameni frumoși. Fiecare clipă poate avea sens chiar dacă este o porție sănătoasă de lacrimi (da, și în urma unui plâns sănătos corpul produce endorfine care ne cresc starea de bine) sau un zâmbet forțat care accesând mușchiul zigomatic mare accesează părți din creier care ne facilitează o perspectivă mai relaxată asupra vieții!

Lucrez cu copiii, cu părinții, cu educatorii și profesorii. Educația alternativă este una din direcțiile pe care doresc să le dezvolt. Cuplul și familia este o altă direcție, nedesprinsă de educație pentru viață.

Misiunea mea este să vă sprijin, în toate formele care îmi sunt la îndemână, în procesul descoperirii scopului pe care doriți să-l acordați vieții voastre.

Misiune și viziune

Ghidată de reperele pe care le-am ales în această meserie, consider a fi pertinente în aria explicativă și cu nuanță științifică: psihologia pozitivă, aportul practic pe care îl aduc neuroștiințele în înțelegerea modului în care funcționăm cognitiv și emoțional, psihologia evoluționistă, științele cognitive, genetica moleculară, fizica cuantică, biocentrismul. Autori preferați: Martin Seligman, Richard Davidson, John Medina, Carol Tavris, Walter Mischel, Robert Lanza, Kathleen Taylor, John Gottman,  …

Biografie

M-am născut în Republica Moldova și locuiesc în România din 2001. Am avut o copilărie absolut fascinantă alături de bunicii mei, bucurându-mă de tot spectrul vieții simple de la țară. Această bucurie a copilăriei, cu arome de mere coapte și miei bucălați, mi-a inspirat atașamentul pentru modul în care natura ne învață să acceptăm evoluția și mersul firesc al lucrurilor. Bunicii mei au fost primii mei mentori și de la ei am învățat că scurtăturile sunt căi ineficiente și că a face lucrurile din dragoste este un principiu mai valoros decât orice strategie inteligentă abil împachetată. Mulțumesc, bunicii mei dragi. Am fost un copil foarte preocupat de școală și cunoaștere. Un copil premiant și de olimpiadă. Deși mama mi-a tot repetat ”Nu mai învăța atât, că nu te vei face ministru”, am descoperit încă de mică în ce măsură cunoașterea este prețioasă pentru mine. Sunt curioasă și curajoasă. Consider că aceste device-uri m-au propulsat către dorința de a contribui la creșterea calității oamenilor. Și mă bucur că am moștenit aceste gene de la predecesorii mei. În acest context al cunoașterii, am înțeles cât de tributari suntem sistemului intuitiv, comportamentului irațional și iluziilor mentale și mă preocupă, pentru a contracara această imperfecțiune a minții umane, să dezvolt la mine și la alții modul științific de a gândi.

Ceea ce mă preocupă enorm practicând meseria de psiholog este integritatea. Promovez un anume stil de viață și scopul meu este să fiu primul practicant al acestui stil. Dorindu-mi acest lucru, traversez permanent procesul de schimbare și am înțeles cât de lentă este schimbarea și cât efort solicită. Schimbarea este o știință, posibilă prin perseverență, autocontrol (ca funcție executivă a cortexului prefrontal) și jocul motivației.

Mi-am propus să fiu un profesionist care se actualizează permanent, motiv pentru care zilnic am program de studiu, realizând cât de alert este pasul cercetărilor și cât de puțin cunosc. Dar asta mă ține în continuare curioasă și dornică să îmi dezvolt competența, motivație aproape mă împinge către autori și lectură de specialitate.

10 lucruri...

... pe care le consider adevărate:

 • Un somn bun durează 7 ore
 • Prunele deshidratate au cea mai mare cantitate de antioxidanți
 • Scopul și planificarea sunt instrumente sigure în realizarea unei dorințe sănătoase
 • Atingerea este fenomenul prin care crește atașamentul (cu participarea unui hormon cu rol de neurotransmițător numit oxitocină)
 • Iubirea nu se poate trăi fără prezență
 • Orice abilitate este antrenabilă
 • Cred că poate fi inteligent să îți vinzi mașina pentru a merge pe jos. Eu am făcut-o.
 • Respirația corectă oxigenează mai bine creierul
 • Autocontrolul antrenat este abilitatea esențială în traseul către succes
 • Decât 100 lei, mai bine 100 de prieteni (proverb rusesc)

Servicii

 • Consiliere psihologică centrată pe adult, copil, cuplu și familie
 • Consultanță în aria educației alternative (dezvoltarea funcțiilor cortexului prefrontal, stimularea inteligenței, formarea abilităților de viață)

Curriculum

Dacă viața este o artă atunci cu siguranță este arta de a trăi.

Acum mulți ani, când mi-am ales direcția profesională, m-a motivat că voi avea două șanse: prima, voi cunoaște mecanismele psihologice care ne diferențiază ca ființe umane și a doua, această cunoaștere mă va ajuta să am un contact mai bun cu mine (pe atunci spuneam să mă cunosc și să mă înțeleg). Acum, după ce am beneficiat de mult mai mult decât mi-am planificat, îmi propun să împart cu ceilalți.

...Cu integritate, imaginație și angajament!
 • Licențiată la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, 2001 - 2005
 • Master în cadrul Universității Teatrale și Artă Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Film, 2006 - 2008
 • Doctor în cadrul UNATC I.L.Caragiale, Cinematografie și Media, 2008 - 2011
 • Studii postuniversitare în cadrul SPER, formare în consilierea experiențială a  unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie, 2008 - 2012
 • Participare în cadrul unei game largi de workshopuri, conferințe, lansări de carte, seminarii, emisiuni TV, evenimente naționale, festivaluri de film și documentar. În prezent sunt psihologul emisiunii Doctor H de la TVH2.0
 • Peste 4 ani experiență în consilierea adolescenților post-instituționalizați
 • Peste 5 ani psiholog matrimonial
 • Peste 2 ani de cercetare
 • Peste 2 ani voluntariat și experiență în ONG
 • Peste 2 ani experiență în colaborări cu grădinițe particulare
 • Coordonare proiecte de dezvoltare personală - în prezent coordonator al programului Vocces în grădinița Watoto și Școala Gimnazială "Ferdinand I"
 • Membră a Colegiului Psihologilor din România
 • Membră a Societății de Psihoterapie Experiențială din România

Diplome

Despre cabinet

Unicitatea cabinetului

Abordarea este fenomenologică și respectă ritmul de dezvoltare al beneficiarului. Unicitatea vine și din profunzimea înțelegerii naturii realității și ale implicațiilor în viața fiecărui client. De asemenea, prin deschiderea la interpretare holistică a mecanismelor umane și orientarea către apropierea științei cu arta într-un demers integrator.

Ce este consilierea psihologică?

Intervenția psihologică își propune să crească starea de conștiență și creșterea (maturizarea) personală, stimulând contactul și amplificarea resurselor clientului. Procesul crează spațiul pentru ca beneficiarul să își crească puterea interioară, încrederea în sine și îmbogățirea potențialului într-un mod realist.

Acest proces vizează persoane sănătoase clinic care se simt într-un impas existențial.

Consilierea și psihoterapia sunt cunoscute sub denumirea de cură verbală. Dincolo de aceasta, intervenția psihologică se focusează pe dificultăți punctuale cum sunt: confuzii, probleme de relație, stres sau fobii, iar lista poate continua... în cabinet.

De ce ai apela la un consilier?

Există o serie de motive pentru care oamenii apelează la serviciile unui consilier: de exemplu se pot simți blocați într-un anume domeniu al vieții lor, personal sau profesional sau mai mult decât atât, vor să se cunoască mai bine sau să se dezvolte personal. Uneori o persoană poate traversa o criză. Alteori oamenii se gândesc să apeleze la psiholog pentru că:

 • Sunt nemulțumiți și nu le place ceea ce văd în oglindă
 • Sunt depășiți de neliniști emoționale
 • Au frici legate de anumite obiecte, animale etc
 • Simt că viața nu le oferă suficiente provocări
 • Sau simt că viața a scăpat de sub control și s-a instalat haosul
 • Au pierdut pe cineva drag
 • Au probleme în familie sau la serviciu
 • Își doresc să aibă o relație partenerială mai bună
 • … sau sunt în căutarea unui partener și întâmpină dificultăți

Astfel consilierul sau psihoterapeutul poate accesa o serie personalizată de tehnici pentru a aborda aspecte legate de: toxicomanie, controlul furiei, anxietate si depresie, divorțul și despărțirile, tulburări de alimentație (bulimie, anorexie), dificultăți profesionale, pierdere și doliu, lipsa de motivație și energie, stima de sine scăzută, diferite forme de abuz, probleme sexuale, traume.

Cine poate beneficia de acest tip de servicii?

Orice persoană care își identifică o motivație reală pentru a se ocupa de propriul echilibru psihologic.

Care sunt pașii?

După ce este identificată motivația personală pentru a apela la un specialist se stabilește prima ședință al cărei obiectiv este de a evalua și seta obiectivele procesului de intervenție psihologică; împreună, consilierul și solicitantul, construiesc o strategie care va clarifica dificultatea.

În funcție de acestea, angajamentele specialistului, cât și cele ale clientului devin reciproce, iar procesul se încheie atunci când clientul simte că efectele intervenției devin palpabile și relevante iar starea acestuia de echilibru se restabilește, devenind autonom.

Cuvintele cheie ale atitudinii specialistului sunt: confidențialitate, prezență, neutralitate, suport.

Câteva aspecte legate de confidențialitate

Practicarea consilierii și a psihoterapiei este supusă reglementărilor privind etica și confidențialitatea formulate în Codul Deontologic al Colegiului Psihologilor din România. Ca regulă generală, este protejată confidențialitatea oricărei informații și a oricăror altor date privind identitatea clientului, diagnosticul, intervențiile și evoluția survenite în relația profesională cu un client. Totodată, ne rezervăm dreptul de a schimba practicile de confidențialitate în măsura în care vor interveni modificări legale în acest sens. Evident, beneficiarii vor fi anunțați de acele schimbări care ar putea surveni la un moment dat. Puteți solicita în orice moment al intervenției psihologice o copie după documentul de confidențialitate. Citiți și despre cazurile în care pot fi folosite sau dezvăluite informații cu caracter personal.

Cum poți participa?

 • Poți scrie articole pe care le vom publica pe blogul Cabinetului. Temele articolelor pot cuprinde studii științifice sau experiențe personale referitoare la sănătatea mentală.
 • Poți să întrebi și să primești răspunsuri la ceea ce te frământă.
 • Poți să promovezi și să recomanzi serviciile Cabinetului.
 • Dacă ai un site sau un blog, putem face un schimb de bannere.
 • Poți comenta articolele blogului nostru.
 • Poți evolua și deveni o persoană mai în contact cu tine!

Publicații

 

 
 
 

Newsletter

Stați informați abonându-vă la noutățile cabinetului

Contact

 • Telefon: 004 0740 034 310
 • Telefon: 004 0736 434 581

Conectează-te

Sunt prezentă în rețelele sociale!
Urmărește și intră în contact!
Liliana Hadji